SummerStudios 2022
nl fr

UPDATE (gepubliceerd op 17 juni, 2022)
De workshop over inclusie (1-5 augustus) met Benjamin Vandewalle & Platform K is open voor alle dansers en niet-dansers.
Deelname is gratis, kandidaten gaan een engagement aan voor de volledige week.
Max. 12 deelnemers (wie het eerst komt, het eerst maalt).
Schrijf je hier in via deze link.

Seppe Baeyens: intergenerationele workshop in de openbare ruimte
Datum: 18-22 juli

Door bestaande rolpatronen of verwachtingen te doorbreken, daagt choreograaf Seppe Baeyens je uit om jezelf te laten zien door dans en beweging in de publieke ruimte. Langzaam maar zeker ontstaan er nieuwe relaties en dynamieken.
Seppe Baeyens heeft intergenerationeel werk altijd als essentieel beschouwd om de meest menselijke en kwetsbare vorm van dans te tonen. De imperfectie van dans en de manier waarop verschillende generaties zich tot dans verhouden, zijn onlosmakelijk verbonden met zijn artistieke praktijk.
Gedurende een week zal hij zijn expertise delen. In de ochtenden verken je in de studio enkele tools en bewegingstechnieken voor de openbare ruimte. In de namiddag brengen we dit in de praktijk met het Sint-Denijsplein in Vorst als uitvalsbasis.

Locatie: P.A.R.T.S. & Sint-Denijsplein Vorst
Tijdschema:
11:00-13:00 workshop bij PARTS
13:00-14:00 lunchpauze
14:00-17:00 workshop op het Sint-Denijs, ook open voor externe deelnemers (voorbijgangers, buren, ...)

Doelgroep: alle achtergronden welkom, vanaf de leeftijd van 7 jaar (ook duo’s ouder/kind zijn zeer welkom!)
Aantal deelnemers: 20
Open oproep: wie het eerst komt, het eerst maalt: hier inschrijven.
In samenwerking met: Atelier Leon
Prijs: 50€ voor de hele week

Project Benjamin Vandewalle - Dag van de dans - pic by Sien Verstraeten
Project Benjamin Vandewalle - Dag van de dans - pic by Sien Verstraeten
West Side Story dansbattle in het Park
Datum: 29 juli, 18u30


Het zijn de Sharks tegen de Jets in het Dudenpark! Kom samen om de Mambo van Anne Teresa de Keersmaeker te leren uit de 2020 Broadway productie van West Side Story. We leren zowel het latin-geïnspireerde Shark-materiaal als het streetdance Jet-materiaal en gaan dan de strijd met elkaar aan! Breng je sneakers mee en maak je klaar voor wat 5-6-7-8! Mambo Go!

Locatie: Dudenpark
Doelgroep: open voor dansers en niet-dansers
Open oproep: iedereen kan meedoen
In samenwerking met: Rosas
Prijs: gratis

Benjamin Vandewalle & Platform K: workshop over inclusie
Datum: 1-5 augustus

In deze workshop over inclusie worden de vaste rollen van leraar/studenten omgedraaid, waarbij de studenten bijna zelf leraar worden. De dansers van Platform K zullen de andere dansers leiden door een week van dansen. Zij zullen een groot deel van de flow van de workshop bepalen, waardoor je kunt leren hoe je je verhoudt tot mensen met een beperking.

Benjamin ziet zichzelf als de facilitator voor ontmoetingen tussen alle dansers. Hij reikt een reeks oefeningen en kaders aan voor de workshop. Het doel is om elkaar en jezelf beter te leren kennen, door middel van contactgerichte oefeningen. Het lichaam zal een centrale rol spelen in deze workshop, waardoor het de basis wordt van het leerproces. Door de dansers te volgen op hun reis en fysieke verbindingen toe te laten, ontdekken we onszelf.

Locatie: P.A.R.T.S.
Tijdschema: ma-vr: 14:00-17:00
Open oproep (wie het eerst komt, het eerst maalt), kandidaten gaan een engagement aan voor de volledige week. Max. 12 deelnemers
Gratis, schrijf je hier in via deze link.

In samenwerking met: Platform K

Platform K ©Rudy Calier
Platform K ©Rudy CalierAnne Teresa De Keersmaeker & Corentin Hannon: Handkracht, paardenarbeid en dans
Datum: 16-19 augustusFysieke arbeid in openlucht is de laatste jaren meer en meer een bron van inspiratie geworden voor Anne Teresa De Keersmaeker. Tijdens deze workshop start je de dag met bewegingssessies voor dansers en niet-dansers, begeleid door Cassiel Gaube. In de namiddag ga je onder begeleiding van Anne Teresa zelf en Corentin Hannon aan de slag met enkele (traditionele) technieken uit de landbouw: maaien (begeleid door de experts van Zeis en Bijl), houthakken, hooien en trekoefeningen met trekpaarden. Tijdens de workshop werk je buiten in een kleine gemeenschap, leer je vuur maken en samen koken, breng je tijd door op het veld terwijl je een scala aan technieken en repetitieve bewegingen verkent. Hoe kunnen we ons lichaam en de omgeving opnieuw met elkaar verbinden? De School van Gaasbeek dient als uitvalsbasis, terwijl de activiteiten in de omliggende velden plaatsvinden.

Locatie: De School van Gaasbeek & omstreken, 9.00 - 16.00
Doelgroep: open voor dansers en niet-dansers met belangstelling voor lichamelijke arbeid in de buitenlucht en landbouw
Open oproep: vul dit formulier in (met een korte motivatie en je cv) vóór 16 juni.
Je ontvangt een antwoord voor Juli.

In samenwerking met: Rosas, De School van Gaasbeek en de ATDK Foundation.
Aantal deelnemers: 15
Prijs: 250€

The Seasons (still)-Director Artavazd Pelechian (1975)
The Seasons (still)-Director Artavazd Pelechian (1975)