nieuws
en nl fr

SOMNIA - P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker: NIEUWE VOORSTELLINGEN 28-29 juni om 20u30!

Een groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving.

Het bos en de nachtelijke hemel vormen het ideale decor voor de ‘dromen’ waarnaar de titel Somnia verwijst. De eerste is Somnium, een novelle van de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler, waarin science fiction en wetenschap versmelten om te bewijzen dat de planeten in elliptische banen rond de zon draaien. De tweede droom aan de basis van de voorstelling is A Midsummer Night’s Dream.

Met Shakespeare en Kepler exploreren de dansers het samengaan van tekst, dans en muziek in een spel met de zwaartekracht, gegidst door fantastische verhalen en in een tijdruimte ver voorbij de grens van het stedelijke theater.

Somnia is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten van PARTS. Het is de eerste keer dat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, die de school in 1995 oprichtte, een creatie maakt met alle PARTS-studenten samen.

Voor deze gelegenheid werkt ze samen met Jolente De Keersmaeker, theatermaakster en lid van het toneelspelersgezelschap Stan.

Somnia wordt gecreëerd en gepresenteerd in het Kasteelpark van Gaasbeek. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het agentschap Natuur & Bos en van het Kasteel van Gaasbeek.

Omdat enkele voorstellingen afgelast moesten worden omwille van het weer, worden er twee nieuwe voorstellingen georganiseerd op vrijdag 28/6 en zaterdag 29/6.

De ticketverkoop verloopt via het Kaaitheater, en start op woensdag 19 juni.
meer info & tickets

Met / Avec / With
Rita Alves (PT), Maureen Bator (FR), Cassandre Cantillon (BE), Calvin Carrier (UK), Wai Lok Chan (HK), Aminata Diallo (FR), Synne Enoksen (NO), Papis Faye (SN), José Fernandez (ES), Carolina Ferreira (PT), Némo Flouret (FR), Rafael Dos Santos (BR), Jonas Gineika (LT), Tessa Hall (NZ), Hanako Hayakawa (JP), Hyeonseok Lee (KR), Thomas Higginson (UK), Mei-Ning Huang (TW), Cheyenne Illegems (BE), Keren Kraizer (IL), Georges Labbat (FR), Robson Ledesma (BR), Eimi Leggett (JP), Ivan Lucadamo (ES), Lydia McGlinchey (AU), Audrey Merilus (FR), Vasco Mirine (MZ), Fouad Nafili (MA), Azusa Namba (JP), Timothy Nouzak (AT), Stanley Ollivier (FR), Alban Ovanessian (FR), Jean-Baptiste Portier (FR), Margarida Ramalhete (PT), Luis Ramirez Munoz (CO), Myriam Rosser (ES), Julia Rubies (ES), Cintia Sebök (HU), Joshua Serafin (PH), Mariana Silva (BR), Judith Van Oeckel (BE), Mooni Van Tichel (BE), Gustavo Vieira (BR), Mamadou Wague (FR)

Gecreëerd met / Créé avec / Created with

Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

Artistieke assistenten / Assistants artistiques / Artistic assistants

Marie Goudot, Michaël Pomero, Scarlet Tummers

Tekst / Texte / Text

Somnium, Johannes Kepler
A Midsummer Night’s Dream, William Shakespeare

Muziek / Musique / Music

naar / d’après / after
The Fairy Queen, Henry Purcell

Arrangementen / Arrangements

Fabian Fiorini, Calvin Carrier, Némo Flouret

Muzikaal advies / Conseil musical / Musical advice

Tom Pauwels

Muzikanten / Musiciens / Musicians

Laurent Blondiau, Lieve De Sadeleer, Isabel Favilla, Benjamin Postal, Kinga Ludvai

Stemcoach / Assistance vocale / Voice coach

Lucy Grauman, Fabienne Seveillac

Natural Movement

Aron Blom

Kostuums / Costumes

Lila John

Assistentie Kostuums / Assistante costumes / Costumes assistant

Heide Vanderieck

Productieassistente / Assistante à la production / Production assistant

Sien Van Dycke

Vuur / Feu / Fire

Corentin Hannon, Dries Kestemont

Technici / Techniciens / Technicians

Steven Peeters, Herman Venderickx

Keuken / Cuisine / Kitchen

Wieke Nelissen, Sureshkumar Rajendran, Carole Sainte-Marie, Petronella van der Hallen

P.A.R.T.S.

Lief Bigare, Etienne Bracke, Johanna Buys, Jens Buysschaert, Sandra Da Costa, Steven De Belder, Laura De Bie, Els De Meyer, Maria Leandro, Steven Peeters, Manon Santkin, Naomi Solomaniuck, Charlotte Vandevyver, Sien Van Dycke, Theo Van Rompay, Sandy Williams, Czeslaw Wnorowski

Locatie / Lieu / Location

Kasteelpark Gaasbeek

Productie / Production

P.A.R.T.S.

Coproductie / Coproduction

Rosas, tg STAN, Kunstenfestivaldesarts, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek

Presentatie / Presentation

Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek

Dank aan / Remerciements / Thanks to

Kuno Bakker, Bart Coen, De gemeente Lennik, Hugo De Greef, De Groentelaar met Tijs Boelens, Nicolas Naessens en Sander Van Haver, De School van Gaasbeek, Drinks Limbourg, Juan Díaz Dorronsoro, Eva Fillet, Jade Fillet, Rone Fillet, Steven Fillet, Thomas Hertog, Ictus, Floor Keersmaekers, Emilie Kino, Luc Mishalle, Klaas Tindemans

Repetitiefoto: Anne Van Aerschot

klik hier
voor meer informatie!

https://www.natuurenbos.be/

https://www.kasteelvangaasbeek.be/nl

Somnia- -Anne-Van-Aerschot6