PARTS @ WORK

PARTS @ WORK is een reeks informele studiopresentaties van werk dat in de school is gemaakt.
Komende PARTS @ WORK #4: Zondag 6 december om 15u, een programma met eigen werk van de studenten.
Wil je meer weten? Klik hier.

 

Départs 2009-2014 geselecteerd als Success Story door de Europese Commissie

In 2009 initieerde PARTS het vijfjarig Europees project 'Départs, Practices for an integrated development of European contemporary dance’, in samenwerking met 10 partners uit 9 landen. Het project liep tot 2014. Met trots meldt PARTS dat de Europese Commissie het project recent als ‘Success Story’ labelde, als een uitzonderlijk project omwille van zijn 'impact, bijdrage aan beleidsontwikkeling, vernieuwende resultaten en creatieve benaderingen'. Lees verder…

 

PARTS Audities voor de "Training Cycle"

Het
nieuwe PARTS Training Cycle programma zal starten in September 2016 en
duurt tot Juni 2019.  Het curriculum duurt drie jaar. Slechts elke drie
jaar zijn er audities voor dit programma.  Alle pre-selectie data en de
finale auditie data kan je hier vinden. De registraties voor de eerste preselectie in januari zijn geopend!

 

Vier samen met ons 20 jaar P.A.R.T.S.

Het is exact 20 jaar geleden dat PARTS zijn deuren opende. Tien generaties studenten – uit alle windstreken en continenten – hebben gestudeerd aan PARTS. Ddat zijn een goeie 400 dansers en choreografen. Om dit bijzondere moment te vieren vroegen we aan drie generaties afgestudeerde studenten om een avond samen te stellen in Beursschouwburg.  Dit zal plaats vinden van 12 tot 14 November.  Generatie IX, Generatie I en Generatie VI kregen carte blanche.  Elke generatie bepaalt de inhoud van het programma.  Meer info hier.

 

Bezoek PARTS op vrijdag

Jonge dansers en choreografen die overwegen om deel te nemen aan de audities voor de Training cyclus 2016-2019, kunnen de school bezoeken om te zien hoe het dagelijkse werk in PARTS er aan toe gaat.
Dit kan op enkele vrijdagen in november, december en januari. Omdat we slechts 6 mensen per voormiddag kunnen toelaten, is het noodzakelijk om je plaats te reserveren.  Praktische info hier.

 

Opening schooljaar 2015-2016

Op dinsdag 8 september opende PARTS het nieuwe schooljaar 2015-2016 en het feestjaar voor zijn 20-jarige bestaan. Voor een publiek van een 150-tal genodigden, werd de verjaardag opgeluisterd met een aantal toespraken.

Lees verder... 

 

4 september 2015: PARTS is 20 jaar!

Het is exact 20 jaar geleden dat PARTS zijn deuren opende. Dat  wordt het komende academiejaar uitgebreid gevierd.

Lees verder... 

 

PARTS 2015-2016

Een nieuw schooljaar dient zich aan. Het programma Research Studios begon op 24 augustus, het 3e jaar van de Training cyclus start op 31 augustus.
Lees verder 

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be


 

  Manufacture

 

PARTS was founded by Rosas and De Munt/La Monnaie. The school is funded by the Ministry of Education of the Flemish Community and receives additional support from the project [DNA] Departures and Arrivals. [DNA] is funded by the European Commission (Creative Europe Program). PARTS and HES-SO/Manufacture (Lausanne, CH) are 2013-2017 partner institutions for higher education in contemporary dance.

 


 

PARTS Facebook PARTS Twitter.PARTS Instagram

PARTS20 in Beursschouwburg:

PARTS - Generation 6 - photo: Tine Declerck.PARTS - Generation 1 - photo: Tine Declerck
PARTS - Generation 9 - Renan Martins de Oliveira - photo: Tine Declerck.PARTS - Generation 1 - photo: Tine Declerck

 

OPEN FRIDAY - PARTS - photo: Bart Grietens

 

PARTS Audition

 

 

 

P.A.R.T.S. 20

 

 

opening ceremony: Anne Teresa De Keersmaeker, Theo Van Rompay

test