Manufacture

PARTS is een initiatief van Rosas en De Munt. De school wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en krijgt aanvullende financiële steun van het netwerk [DNA]. [DNA] wordt gesteund door de Europese Commissie (Programma Cultuur). PARTS en Hes-so/La Manufacture (Lausanne, CH) zijn partnerinstituten in de hogere opleiding hedendaagse dans voor de periode 2013-2017.

Student Performances Summer 2015

Op 1, 2, 3 en 4 juli organiseert P.A.R.T.S. de Student Performances Summer 2015 in de Rosas Performance Space.
Het programma staat nu online!

!! Update!!  De Student Performances zijn volledig uitverkocht. Op vrijdag 3 juli kan u zich inschrijven op de wachtlijst van die avond, van 09.00 tot 16.00. U kan steeds ook de dag zelf naar de voorstellingen komen, maar een plaats is dan niet gegarandeerd. Indien u al een ticket hebt gelieve dan de avond zelf aanwezig te zijn ten laatste om 19.50. Op dat moment worden de gereserveerde, niet-afgehaalde tickets vrijgegeven voor de wachtlijst. 


Voor meer info en tickets, klik hier.


parts @ work n°2: zaterdag 20 juni

Op zaterdag 20 juni is het programma van parts @ work n°2 gewijd aan het eerste pilootproject van de nieuwe Research Studios.
Lees meer

 

Supervlieg/Supermouche

Op zondag 14 juni voeren de studenten van de Training Cycle Passing Through op van David Zambrano tijdens het Brusselse Kinderkunstenfestival SupervliegSupermouche.
Lees meer 

 

Fous de danse - P.A.R.T.S. in Rennes

De studenten van de Training Cycle gaan dit weekend naar Rennes om er Passing Through van David Zambrano op te voeren. Op zondag 3 mei voeren ze het stuk op tijdens het festival Fous de Danse.
Lees meer

 

SummerSchool 2015 - programma online!

Van 13 juli tot 14 augustus organiseert PARTS de jaarlijkse SummerSchool, met lessen yoga, klassieke en hedendaagse dans, en workshops beweging, compositie en repertoire van Anne Teresa De Keersmaeker. Het volledige programma staat online en de inschrijvingen zijn geopend. DE eerste lessen en workshops zijn al volzet, dus wacht niet te lang!
Alle informatie staat op de pagina Zomerprojecten

 

Residentieproject Summer Studios 2015

Van 6 juli tot 21 augustus stellen PARTS en Rosas  een deel van hun dansstudio's ter beschikking voor externe choreografen die aan een professioneel project werken.
Meer informatie en een inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website van Rosas. De deadline om een dossier in te dienen is 11 mei. 

 

Nieuw programma Research Studios - start eerste pilootproject en audities tweede pilootproject

 In 2015 start PARTS het nieuwe programma Research Studios, gericht op choreografen met een Masterdiploma en/of enkele jaren professionele ervaring. De deelnemers zijn geïnteresseerd om hun choreografische taal te onderzoeken en verdiepen in een omgeving waarin de belangrijkste werkvormen reflectie, studio-experiment, uitwisseling en samenwerking met andere kunstenaars zijn.

In 2015-2016 zullen twee pilootprojecten voor dit nieuwe programma worden georganiseerd: een eerste tussen februari en juni 2015, en een tweede tussen augustus 2015 en november 2016. Beide pilootprojecten draaien rond de relatie tussen dans en muziek, en het eerste pilootpoject zal het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker als uitgangspunt hebben.

Op 16 februari 2015 startte het eerste pilootproject. Meer informatie over dat programma kan je hier vinden.

Voor het tweede plootproject staat de toelatingsprocedure online:
audities en profiel van de kandidaten
gedetailleerde informatie over het programma

Deadline voor aanmelding was 27 april, de inschrijvingen zijn momenteel gesloten


P.A.R.T.S. at Work / Winter 2015

Studio showings of duets 

In het eerste semester van het huidige academiejaar gingen de tweedejaarsstudenten aan de slag met muzikanten van GAME (Ghent Advanced Master Ensemble), de muziekopleiding verbonden aan het Ictus Ensemble.
In maart tonen een aantal studenten graag de resultaten van hun werk aan een breder publiek: gedurende twee zondagnamiddagen zullen zij op informele Student Showings enkele duetten opvoeren.
De tickets (gratis, maar te reserveren!) voor zondag 22 maart zijn vanaf nu beschikbaar!

Lees verder

 

2014-2015: P.A.R.T.S. gaat zijn 20ste schooljaar in

Over enkele dagen start P.A.R.T.S. het 20ste schooljaar sinds de start van de school in 1995. Op 1 september 2014 zullen een vijftigtal studenten het tweede jaar Training Cycle inzetten.
Tijdens het reguliere lesprogramma met danslessen, workshops, muziek, theater en theorie werken ze met gekende en nieuwe docenten als Rasmus Ome, Lance Gries, Laura Aris, Libby Farr, Johanne Saunier Alain Franco, David Hernandez, Matteo Fargion, Cynthia Loemij en vele anderen.  Alle studenten creëren ook een duet dat wordt ontwikkeld in samenwerking met muzikanten van de masteropleiding GAME van het KASK in Gent. In november, februari en juni tonen ze hun werk tijdens de gekende Student Performances.

Daarnaast is PARTS in volle voorbereiding voor het eerste pilootproject van het nieuwe Research Studios programma, dat loopt van februari tot juni 2015. In oktober en november worden de deelnemers hiervoor geselecteerd. Meer informatie daarover kan je hieronder lezen.

Als je op de hoogte wil blijven van de toekomstige projecten en publieke evenementen, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief hier.

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be

test