Pictures of our open House

Open House - Ballet Class with Janet Panetta. Picture by Tine Declerck (http://www.tine-declerck.be/)

Op zondag 19 maart gooiden we onze deuren open voor publiek. Alle nieuwsgierigen konden een blik achter de schermen werpen. We legden deze fijne namiddag vast op de gevoelige plaat. Meer Foto's.

Foto's door Tine Declerck 
http://www.tine-declerck.be/ 

Trisha Brown 1936 - 2017

photo Bart Grietens

PARTS bertreurt het overlijden van choreografe Trisha Brown, die een grote invloed heeft uitgeoefend op het werk dat we doen.
Lees verder 

 

Zondag 26 Maart, 17.00 - P.A.R.T.S.@ work #11

PROGRAMMA 
 

Poly’s Pulse - Reflected Polymetricity

Naïma Mazic, Ana-Filipa Botelho, Calvin Carrier, Synne Elve Enoksen, Tessa Hall, Mei-Ning Huang, Keren Kraizer, Ivan Lucadamo, Lydia Mcglinchey, Tim Nouzak

Inside issues 

a solo by Keren Kraizer

Guerrassimenko

 
Némo Flouret, Solène Wachter, Audrey Mérilus, Synne Enoksen, Rafael Galdino

Klik hier voor meer informatie.
Van harte welkom!

Burgerherdenking van de aanslagen op 22 maart 2016 - doe met ons mee in Bozar!

Een jaar geleden werd Brussel het slachtoffer van een dubbele aanslag, die velen dood en gewond achterliet. Op 22 maart herdenkt Brussel deze gebeurtenis. Naast de officiële activiteiten organiseren burgers onder de noemer 'Turn to love' verschillende manifestaties met een boodschap van solidariteit, hoop en liefde. De burgerorganisatie 'Cirkels - We Have the Choice' organiseert om 15u een verbindend ritueel in de Hortahal van Bozar, dat geleid zal worden door Anne Teresa De Keersmaeker. Nadien sluiten we ons aan bij de burgermanifestatie #tousensemble#samenéén#allunited op het plein voor het Beursgebouw, om 16u.

Iedereen is welkom!

 

Open Call - oproep voor hedendaagse dansers in Brussel 

Brussel kent een levendige en internationale dansscene. In het kader van Dag van de Dans 2017 brengen P.A.R.T.S. en Benjamin Vandewalle, in samenwerking met Rosas en Kaaitheater, een grote groep dansers samen in de straten van Brussel. Klik hier voor meer informatie. 

Photo by Nicola Milatovic
Photo by Nicola Milatovic

 

Workshops Trisha Brown repertoire voor professionele dansers en dansstudenten - 4 nieuwe sessies in april en mei

In april en mei zijn er opnieuw 4 zaterdagen (29 april, 6, 13 en 20 mei) waarop dansstudenten en professionale dansers kunnen kennismaken met het werk van Trisha Brown, onder leiding van Samuel Wentz. Klik hier voor meer informatie. 

 

Foto’s van onze Training Cycle studenten in een Boris Charmatz’s workshop

Twee weken lang volgenden onze studenten een intensieve workshop onder leiding van Boris Charmatz.
Klik hier voor een blik achter de schermen.

Workshop Boris Charmatz (Photo by Tine Declerck)

Pictures by Tine Declerck, website http://www.tine-declerck.be

 

Summer School is terug van weggeweest

Op 10 juli gaat de achtste editie van Summer School van start. De Summer School wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Tijdens een vijf week durend programma zal het mogelijk zijn om deel te nemen aan

-       5-daagse clusters van 3 lessen: yoga, hedendaags en Rosas repertoire;

-       5-daagse workshop: workshops, Rosas repertoire of Micro Projects;

-       Lessen à la carte

Klik hier voor meer informatie en hier voor het inschrijvingsformulier.

Photo by Tine Declreck

 

Foto's van P.A.R.T.S. @ work #9 en #10

De vijf voorafgaande weken namen onze studenten deel aan theaterworkshops geleid door Gabel Eiben, Alejandra Theus, Thomas Ryckewaert and Kuno Bakker. Hier vindt u een fotoreeks van het toonmoment tijdens P.A.R.T.S. @ Work #9 & #10, dit weekend. 

These pictures are taken for PARTS and hold a creative commons license:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives (BY-NC-ND)
It allows you to download my photos and share them with others as long as you credit Tine Declerck and/or website http://www.tine-declerck.be, but you can’t change them in any way or use them commercially.

 

Research Studios 2017-2018: Movement x Sound x Word

In 2017-2018 organiseert PARTS een nieuw eenjarig programma voor de Research Studios, gericht op jonge choreografen, performers en dramaturgen. Het programma spitst zich toe op 'reflectieve oraliteit/auraliteit', en onderzoekt hoe dans en choreografie gevoed kunnen worden vanuit experimentele muziek en poëzie. De coördinatie is in handen van Bojana Cvejic en Alain Franco.

In februari en maart vinden er in een aantal Europese steden informatiesessies plaats, waarbij Bojana Cvejic of alain Franco het programma presenteren an antwoorden op al je vragen!

Om meer te weten over de inhoud en de structuur van het programma, het profiel van de deelnemers en de auditieprocedure, ga naar de Research Studios pagina.

 

PARTS - een impressie door een van de studenten

Nieuwe gezichten, nieuwe ervaringen, een nieuwe stad – kortom een nieuw leven. Ongeveer drie maanden geleden ging ons eerste jaar van start. Vanaf dag één was het intens, maar op een goede manier. De groep deelt eenzelfde enthousiasme voor danspraktijk en –theorie. De interesse in de ontstaansgeschiedenis en recente ontwikkelingen binnen het danslandschap is groot. Hoewel we uit alle hoeken van de wereld komen met verschillende culturele achtergronden en een verschillende moedertaal, vinden we toch een manier om met elkaar te communiceren, en onze ervaringen te delen. We gebruiken al deze verschillen op een productieve manier en bouwen zo aan een eigen en veelzijdige groep. Lees meer.

 

Een impressie door pianobegeleider François Chamaraux

In P.A.R.T.S. wordt elke balletles live begeleidt. Hoewel de muzikant een belangrijke rol speelt en altijd aanwezig is tijdens de lessen, is hij niet altijd zichtbaar.  Dit jaar verzorgen François Chamaraux, Elisabeth Flynn en Pieter Smout de pianobegeleiding. François Chamaraux schreef een reflectie over zijn job neer:

Muziekscholen en conservatoria leiden pianisten vaak op tot solisten. Zelf op hoog niveau worden ze begeleidt naar een solitaire praktijk. Begeleiding is in vergelijking hiermee een heel andere kunst, die een specifiek apparaat aan vaardigheden vereist. Het grootste verschil schuilt in het belang van het luisteren en het permanente bewust zijn van het handelen van de andere kunstenaars. Indien nodig moet de begeleider flexibel zijn en zijn spel aanpassen. Het is deze interactie met andere kunstenaars, die ik interessant vind. Het geeft me het gevoel dat mijn kunst ten dienste staat van anderen. Lees meer.

 

Nieuw boek P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

De volledige lijst met geïnterviewde dansers en choreografen vind je hier.

Als voorsmaakje van de look and feel van het boek kan je hier het interview met Salva sanchis downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

 

Départs 2009-2014 geselecteerd als Success Story door de Europese Commissie

In 2009 initieerde PARTS het vijfjarig Europees project 'Départs, Practices for an integrated development of European contemporary dance’, in samenwerking met 10 partners uit 9 landen. Het project liep tot 2014. Met trots meldt PARTS dat de Europese Commissie het project recent als ‘Success Story’ labelde, als een uitzonderlijk project omwille van zijn 'impact, bijdrage aan beleidsontwikkeling, vernieuwende resultaten en creatieve benaderingen'. Lees verder…

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be


 

  Manufacture

 

PARTS was founded by Rosas and De Munt/La Monnaie. The school is funded by the Ministry of Education of the Flemish Community and receives additional support from the project [DNA] Departures and Arrivals. [DNA] is funded by the European Commission (Creative Europe Program). PARTS and HES-SO/Manufacture (Lausanne, CH) are 2013-2017 partner institutions for higher education in contemporary dance.

 


 

PARTS Facebook PARTS Twitter.PARTS Instagram


Bekijk video op YouTube

photo Bart Grietens

Bewonderen van  “Het vlot van Medusa" van Théodore Gericault in de les Kunstgeschiedenis van Robin van Besien

Robin van Besien, Audrey Merilus, Jonas Gineika, Jean-Baptiste Portier, Luis Miguel Ramirez Munoz discussiëren over pictoriële ruimte in de les Kunstgeschiedenis.

Wai Lok Chan en Tessa Hall warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar. 

Wai Lok Chan, Tessa Hall, Keren Kraizer, Synne Elve Enoksen, Cassandre Cantillon warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar.

Maureen Bator and Aminata Diallo vinden ritme in beweging in de Ritmeklas van Michel Debrulle.

Thomas Higginson geeft een serenade voor Rita Alves in de Zangklas van Lucy Grauman

Fabienne Seveillac, lerares Zang.

PARTS20 celebrations at Beursschouwburg

test