School for contemporary dance
en nl fr
School voor hedendaagse dans

Agenda

Nieuws

Photo-parts

PARTS@WORK #7: woensdag 22/5 om 19u

In PARTS@work #7 presenteren de studenten Maureen Bator en Wai Lok Chan een werk dat ze samen met componist en onderzoeker Pablo Ossandon en een groep muzikanten hebben gemaakt.

In het kader van zijn doctoraatsonderzoek stelt Pablo Ossandon, componist en onderzoeker in de hedendaagse dans, de mogelijke relatie tussen dans en muziek in vraag. Los van de relatie tussen puls en synchroniciteit stelt hij de vraag naar een auto-poëtische relatie tussen muziek en dans, waarbij hij alle elementen in de enscenering integreert. Het thema van het stuk (eenzaamheid) kwam voort uit een interview met de dansers in relatie tot hun angsten en hun verlangen. De scenografie is ontworpen als twee zalen, gescheiden door een stof, die het innerlijke leven van de ene tot de ontmoeting van de andere tonen. Het onderwerp is de paradox van het leven in een hyperverbonden wereld waar men meer en meer alleen wordt, waar het contact virtueel is geworden.

Voor dit werk werkte Pablo gedurende drie maanden samen met Maureen Bator en Wai Lok Chan (PARTS), en met zes jonge kunstenaars van de verschillende Brusselse scholen, wat een ontmoeting tussen talenten van verschillende kunsten in een gemeenschappelijk project toeliet:
Klarinet: Raphaëlle Ribouillault - Koninklijk Conservatorium Brussel
Cello: Elisabeth Lèfebvre - Koninklijk Conservatorium van Brussel
Piano, Marina Delicado, Lemmensinstituut Leuven
Video: Adèle Gregoire - INSAS
Scenografie: Louise Vandervorit - La Cambre.
Elektrische gitaar en compositie: JIji Florez - Koninklijk Conservatorium Mons.

Gratis toegang, geen reserveringen, beperkte capaciteit!

Lees meer
PARTS-GXII-LOGO-1

GXII Festival

2nd - 13th July.

12 days for Generation 12
44 students, over 60 works.

Curated, performed, choreographed by the students of GXII.

For the GXII Festival we, the graduating students of P.A.R.T.S, take a look back over the past 3 years. We present a puzzle of works/workings/works-in-progress that span from 1st year to graduation. It is a platform for us to share what we have done, what we want to do and who we are as GXII.

The works and events of the festival will be announced at the end of May. The full programme will be available by mid-June. Stay tuned and reserve the dates!

Lees meer
Somnia_rehearsals- -Anne-Van-Aerschot1

SOMNIA - P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

Een groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving.

Lees meer

Nieuwsbrief

Als u informatie wilt ontvangen over optredens, audities en open lessen van P.A.R.T.S., vul dan het formulier in.

Inschrijven

Contact

P.A.R.T.S. - Performing Arts Research and Training Studios vzw

Av. Van Volxemlaan 164
1190 Brussels
Belgium

+32 2 344 55 98
mail@parts.be

Meer P.A.R.T.S.