Manufacture

PARTS is een initiatief van Rosas en De Munt. De school wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en krijgt aanvullende financiële steun van de Nationale Loterij en het netwerk [DNA]. [DNA] wordt gesteund door de Europese Commissie (Programma Cultuur). PARTS en Hes-so/La Manufacture (Lausanne, CH) zijn partnerinstituten in de hogere opleiding hedendaagse dans voor de periode 2013-2017.

P.A.R.T.S. at Work / Winter 2015
Studio showings of duets 

In het eerste semester van het huidige academiejaar gingen de tweedejaarsstudenten aan de slag met muzikanten van GAME (Ghent Advanced Master Ensemble), de muziekopleiding verbonden aan het Ictus Ensemble.
In maart tonen een aantal studenten graag de resultaten van hun werk aan een breder publiek: gedurende twee zondagnamiddagen zullen zij op informele Student Showings enkele duetten opvoeren.

Lees verder

 

Nieuw programma Research Studios - start eerste pilootproject en audities tweede pilootproject

 In 2015 start PARTS het nieuwe programma Research Studios, gericht op choreografen met een Masterdiploma en/of enkele jaren professionele ervaring. De deelnemers zijn geïnteresseerd om hun choreografische taal te onderzoeken en verdiepen in een omgeving waarin de belangrijkste werkvormen reflectie, studio-experiment, uitwisseling en samenwerking met andere kunstenaars zijn.

In 2015-2016 zullen twee pilootpojecten voor dit nieuwe programma worden georganiseerd: een eerste tussen februari en juni 2015, en een tweede tussen augustus 2015 en november 2016. Beide piootprojecten draaien rond de relatie tussen dans en muziek, en het eerste pilootpoject zal het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker als uitgangspunt hebben.

Over enkele weken, op 16 februari 2015, start het eerste pilootproject. Meer informatie over dat programma kan je hier vinden.

Voor het tweede plootproject staat de toelatingsprocedure online:
- audities en profiel van de kandidaten
- gedetailleerde informatie over het programma

 

Herneming Un Sacre du Printemps – Daniel Linehan en ex-studenten PARTS

In 2015 herneemt Daniel Linehan zijn creatie Un Sacre du Printemps, die hij in het najaar 2013 maakte samen met dramaturg Alain Franco en 14 studenten van de toenmalige Research Cyclus.

Lees meer.

 

RE:Zeitung op tournee in 2014-2015

In 2013 creëerde PARTS met zes pas afgestudeerde dansers RE:Zeitung, een bewerking van de Rosas-creatie Zeitung uit 2009. Na een succesvolle tournee in het seizoen 2013-2014, zal ook in het seizoen 2014-2015 P.A.R.T.S. de creatie Re:Zeitung op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland spelen. In dit seizoen zal een licht gewijzigde cast het herwerkte repertoirestuk brengen: Mohamed Toukabri (generatie 9) wordt vervangen door de net afgestudeerde Jason Respilieux (generatie 10). Lees verder

 

PARTS Graduation Tour 2014 – een terugblik

De studenten van de Research Cyclus sluiten naar traditie hun opleiding af met een tournee van hun afstudeerwerk. Ze tonen hun werk in professionele theaters en festivals, en het is hun visitekaartje waarmee ze de professionele wereld binnenstappen.

De tournee van generatie 10 bestond uit 3 programma’s: 2 programma’s met eigen creaties (solo, duet, trio) en 1 programma met het repertoireproject ‘Another Song’. Op sommige plekken werden die programma’s aangevuld met ouder werk van de studenten en een ander repertoirewerk ‘A Love Supreme’.

De studenten toonden hun werk in Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Oostende, Amsterdam, Essen, Poznan en Istanbul – in totaal 32 verschillende voorstellingen voor heel uiteenlopende groepen toeschouwers, in theaters maar ook op een plein in Poznan, het strand van Oostende of een betonnen amfitheater in een parkje in Istanbul.

PARTS dankt alle organisatoren voor hun enthousiasme en vertrouwen in het werk van nog onbekende jonge kunstenaars.

 

2014-2015: P.A.R.T.S. gaat zijn 20ste schooljaar in

Over enkele dagen start P.A.R.T.S. het 20ste schooljaar sinds de start van de school in 1995. Op 1 september 2014 zullen een vijftigtal studenten het tweede jaar Training Cycle inzetten.
Tijdens het reguliere lesprogramma met danslessen, workshops, muziek, theater en theorie werken ze met gekende en nieuwe docenten als Rasmus Ome, Lance Gries, Laura Aris, Libby Farr, Johanne Saunier Alain Franco, David Hernandez, Matteo Fargion, Cynthia Loemij en vele anderen.  Alle studenten creëren ook een duet dat wordt ontwikkeld in samenwerking met muzikanten van de masteropleiding GAME van het KASK in Gent. In november, februari en juni tonen ze hun werk tijdens de gekende Student Performances.

Daarnaast is PARTS in volle voorbereiding voor het eerste pilootproject van het nieuwe Research Studios programma, dat loopt van februari tot juni 2015. In oktober en november worden de deelnemers hiervoor geselecteerd. Meer informatie daarover kan je hieronder lezen.

Als je op de hoogte wil blijven van de toekomstige projecten en publieke evenementen, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief hier.

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be

test