nieuws
en nl fr

Charlotte Vandevyver vanaf 2020 nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S.

Op 1 september 2020 zal Theo Van Rompay (1954), mede-oprichter van P.A.R.T.S., zijn functie neerleggen als adjunct-directeur van de school. Zijn opvolging is nu al verzekerd, aangezien een jaar eerder, in september 2019, het nieuwe ‘Studios’-programma van start gaat, waarvoor een coördinator moest worden aangesteld. Charlotte Vandevyver (1982) zal vanaf 1 mei 2019 de implementatie van dit nieuwe ‘Studios’-programma realiseren. Op 1 september 2020 neemt zij dan haar functie op als de nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S., om samen met directeur Anne Teresa De Keersmaeker de school te leiden.

Het ‘Studios’-programma bestaat uit een tweejarige ‘Tweede cyclus’, die aansluit bij het driejarige ‘Eerste cyclus’-programma dat ‘Training’ heet. Dat de school in staat is die tweede cyclus vanaf nu te verzekeren, is te danken aan de structurele verhoging van de jaartoelage van P.A.R.T.S. door Minister van Onderwijs Hilde Crevits, en de investering van de Vlaamse Regering in de infrastructuur van de site waarop P.A.R.T.S., Rosas en Ictus zich bevinden.Theo Van Rompay zal op 1 september 2021 met pensioen gaan. Het laatste jaar van zijn tewerkstelling is hij niet meer betrokken in de dagelijkse werking van de school om zich zo te kunnen toeleggen op een aantal bijzondere projecten.

Charlotte Vandevyver is houder van een master Kunstgeschiedenis & Theaterwetenschap aan de Universiteit van Gent. Sinds 2014 zet ze STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid op de kaart als plek voor hedendaagse dans met een uitgesproken internationaal programma en een uitgebreide residentiewerking. Voorheen was ze o.m. artistiek leider van de Brusselse werkplaats voor de Podiumkunsten workspacebrussels (2010-2014), praktijkassistent Theaterwetenschap en docent 'danstheorie & choreografische analyse' aan de Universiteit van Antwerpen (2007-2010) en coördinator van Sarma - online platform voor dans- en performancekritiek (2006-2007). Ze werkte als freelance redacteur voor Etcetera (2005-2006), het Masterplan voor Dans (VTi) en de publicatie Dans in Vlaanderen (Concertgebouw Brugge).

Vanwege haar expertise in hedendaagse dans en het begeleiden van (jonge) kunstenaars zetelt Charlotte Vandevyver regelmatig in jury’s en commissies: o.m. selectiecomité residentieprogramma K3 Zentrum für Choreografie (Hamburg), selectiecomité Master of Choreography (Amsterdam), selectiecomité 8: tension ImpulsTanz (Wenen), jury eindwerken Research Cycle P.A.R.T.S., jury Prix Jardin d’Europe ImpulsTanz (Wenen), onderwijsvisitaties DasArts (Amsterdam) en P.A.R.T.S., internationale visitatie Koninklijk Ballet van Vlaanderen, feedback voor de School voor Nieuwe DansOntwikkeling (SNDO) Amsterdam, en HZT (Inter-University Centre for Dance) Berlijn. Ze maakte deel uit van de artistieke raad van Kunstenfestivaldesarts (2012-2015) en sinds kort Dansens Hus Oslo.

Van 2008 tot 2014 was Charlotte Vandevyver voorzitter van de Beoordelingscommissie Dans van de Vlaamse Gemeenschap.

Portretcharlotte 4442 Low