Workshops Trisha Brown repertoire 13 en 20 januari

PARTS organiseert twee workshops rond het repertoire van Trisha Brown, voor professionele dansers en studenten in een voltijdse dansopleiding. De workshops worden gegeven door Diane Madden, een van de iconische dansers van de Trisha Brown Company sinds 1980, en momenteel ook artistiek directeur van het gezelschap.

Zaterdag 13 januari - Line up (1976) en Set and Reset (1983)
Een technische opwarming legt verbindingen in het lichaam die in een dynamische relatie worden gebracht to de andere dansers en de ruimte. Via improvisatie worden verschillende niveaus van bewustzijn bij elkaar gebracht. De eenvoudige en speelse instructies van Line up dienen als het fundament voor het begrip van compositie. Daarna wordt dansmateriaal uit Set and Reset aangeleerd, met een focus op de leesbaarheid en oorzaak en effect in het samen dansen.
Daarnaast worden er ook fragmenten uit het videoarchief van de Trisha Brown Company getoond.

Zaterdag 20 januari - Opal Loop (1980)
Een technische opwarming legt verbindingenin het lichaam die in een dynamische relatie worden gebracht to de andere dansers en de ruimte. Via improvisatie worden verschillende niveaus van bewustzijn bij elkaar gebracht. Dansmateriaal uit Opal Loop is het vehikel voor samen dansen. We spelen met de nevenschikking van frases en exploreren het dansen in dichte nabijheid van elkaar. Door het delen van verbale bewegingsinstructies wordt ook nieuw materiaal gemaakt. We maken kleinere choreografieën door deze 'Instructions'-frases te gebruiken.
Daarnaast worden er ook fragmenten uit het videoarchief van de Trisha Brown Company getoond.

Voor wie? De workshops staan open voor professionele dansers en studenten in een voltijdse dansopleiding (hoger onderwijs of laatste jaar kunsthumaniora), minimumleeftijd is 17 jaar.

Prijs: 50 euro per dag

Praktisch: De workshops gaan door in de studios van Rosas, Van Volxemlaan 164 1190 Brussel. Ze lopen van 10 tot 17u, met één uur middgapauze. Om in te schrijven stuur je een email naar Jens Buysschaert (jens.buysschaert@parts.be) met vermelding van de dag(en) waarop je wil komen. Voeg er ook een cv bij. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. 

photo Bart Grietens

 

Publieke gesprekken: Diane Madden en Denise Luccioni 16/1

PARTS organiseert twee gesprekken met choreografen die momenteel lesgeven aan PARTS. Elk jaar passeren meer dan 50 kunstenaars in PARTS om hun kennis en praktijk door te geven. We nodigen enkele van hen uit om het bredere plaatje van hun praktijk en leven als kunstenaar toe te lichten.

Dinsdag 16 januari 19u: Diane Madden in gesprek met Denise Luccioni

Diane Madden is al meer dan 35 jaar verbonden aan de Trisha Brown Company. Ze werkte er als danser vanaf 1980 tot 2010 en droeg bij tot de creatie van klassiekers als Set and Reset, Newark, Astral convertible, Orfeo en vele anderen. Ze fungeerde ook als assistent van Trisha Brown, als repetitor en als projectleider voor reconstructies en repertoireprojecten. Momenteel is ze co-artistiek directeur van het gezelschap. Daarnaast werkte ze als choreograaf en performer met tal van andere kunstenaars. In PARTS geeft ze dansles en Trisha Brown-repertoire. Schrijfster en onderzoekster Denise Luccioni interviewt haar.

Gratis toegang. Geen reservaties.

Recente publieke gesprekken:

David Zambrano in gesprek met Christophe Wavelet (17 oktober)
Jonathan Burrows in gesprek met Bojana Cvejic (13 november)
Arco Renz in gesprek met Christophe Wavelet (14 november)
Mette Edvardsen in gesprek met Bojana Cvejic (30 november)

 

Compositieworkshop met Jeroen Peeters en Martin Nachbar

photo Tine Declerck
photo Tine Declerckphoto Tine Declerckphoto Tine Declerck
photo Tine Declerck
photo Tine Declerckphoto Tine Declerck
Alle foto's van Tine Declerck

 

Foto's van Fous de Danse


Nieuwe publicatie 'P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits'

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS. daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

Het boek bevat interviews met: Anne Teresa De Keersmaeker, Thomas Plischke, Saskia Hölbling, Arco Renz, Roberto Olivan de la Iglesia, Erna Omarsdottir, Cristian Duarte, Cédric Charron, Salva Sanchis, Clinton Stringer, Taka Shamoto, Charlotte vanden Eynde, Moya Michaël, Sidi Larbi Cherkaoui, Claire Croizé & Etienne Guilloteau, Sung-im Her, Barbara Meneses, Alix Eynaudi, Lisbeth Gruwez, Jakub Truszkowski, Jurij Konjar, Ula Sickle, Marlene Monteiro Freitas, Mette Ingvartsen, Tale Dolven, Fabian Barbá, Pieter Ampe, Frauke Mariën, Daniel Linehan, Manon Santkin, Femke Gyselinck, Eleanor Bauer, Liz Kinoshita, Gabriel Schenker, Mikael Marklund, Benjamin Vandewalle, Andros Zins-Browne, Olga Dukhovnaya, Bára Sigfúsdóttir, Dada Masilo, Nestor Garcia Diaz, Radouan Mriziga, Cecilia Lisa Eliceche, Salka Ardal Rosengren, Noé Soulier, Thibault Lac, Alexander Vantournhout, Thomas Vantuycom, Bryana Fritz, Sara Tan, Michiel Vandevelde, George Khumalo (The 51st portrait)

Voor een voorsmaakje kan je het interview met Salva Sanchis hier downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

Publieke gesprekken

Foto's compositieworkshop

Foto's Fous de danse 

P.A.R.T.S 20 years - 50 portraits

 

photo Keren Kraizer

photo Tine Declerck

 

 

Agenda 2018-2017

Klik op de datum voor meer details

16/1/2018
Diane Madden in gesprek met Denise Luccioni
PARTS

27/10/2017, 15u
PARTS @ work #3: Passing through
PARTS

17/10/2017, 19u
Christophe Wavelet in gesprek met David Zambrano
PARTS

13/10/2017 - 18u
PARTS @ work #2: Passing through
PARTS

01/10/2017
Fous de Danse
Le 104, Paris

29/09/2017
PARTS @ work #1 - repertoire Trisha Brown
Rosas Performance Space


test