Publieke interviews met Jonathan Burrows en Arco Renz

PARTS organiseert twee gesprekken met choreografen die momenteel lesgeven aan PARTS. Elk jaar passeren meer dan 50 kunstenaars in PARTS om hun kennis en praktijk door te geven. We nodigen enkele van hen uit om het bredere plaatje van hun praktijk en leven als kunstenaar toe te lichten.

Maandag 13/11 19u: Jonathan Burrows in gesprek met Bojana Cvejic
De Britse choreograaf Jonathan Burrows was solist bij het Royal Ballet voor hij aan een carrière als hedendaags choreograaf begon. Het afgelopen decennium concnetreerde hij zich vooral op een reeks duetten met componist Matteo Fargion, die internationaal hogoe ogern gooien en allemaal in Brussel te zien geweest zijn.
Het gesprek omvat een lezing over politiek die hij gaf tijdens de confernetie Inventur#2 in Düsseldorf, en reikt daarna naar andere onderwerpen.

Dinsdag 14/11 19u: Arco Renz in gesprek met Christophe Wavelet
Arco Renz werkt alschoreograaf, acteur, regisseur, dramaturg, curator en docent. Een belangrijk aspect van zijn werk focust op de verbanden tussen de europese en de Aziatische danswerelden, en promoot onderzoek en uitwisseling tussen beide continenten. hij was student van de 1e generatie in PARTS.

Gratis toegang. Geen reservaties.

 

PARTS zoekt stagiaire communicatie/productie

P.A.R.T.S. (www.parts.be) is een school voor hedendaagse dans in Brussel, geleid door Anne Teresa De Keersmaeker. Het is een kosmopolitische gemeenschap van zestig studenten en veertig docenten, die bestaat uit ruim dertig verschillende nationaliteiten. De omgangstaal is hoofdzakelijk Engels. P.A.R.T.S. biedt zijn studenten een opleiding hedendaagse dans met een voltijds lesprogramma: een drie-jarige ‘Training’ cyclus en een één-jarige ‘Research’ cyclus. In en naast het lesprogramma is P.A.R.T.S. producent van dansvoorstellingen, die op regelmatige basis worden gespeeld in professionele theaters in binnen- en buitenland.

Takenpakket
- Samen met ons team de voorstellingen van onze studenten voorbereiden. Het gaat hier over zowel logistieke voorbereiding als helpen bij organisatie.
- Het uitwerken van specifieke projecten binnen de P.A.R.T.S. community in samenwerking met de stafmedewerkers. Bijvoorbeeld:
     - voorbereiding en uitrollen van een nieuwe website voor onze school
     - voorbereiding audities voorjaar 2019: zoeken auditieplekken, communicatie met buitenlandse partners, …
     - (de communicatie van) onze summer school (zomerprogramma van 5 weken met 450 internationale deelnemers)
- Assisteren in de communicatie van de school: updaten website, sociale media, …

Profiel
- Je volgt een opleiding meertalig secretariat of management assistant, communicatiewetenschapen, cultuurmanagement of theater en film
- Je praat en schrijft vlot Engels, en beheerst ofwel Frans ofwel Nederlands
- Je speelt met de Google G-Suite toepassingen (Docs, Drive, …)
- Je bent een vlotte communicator, sterk in organiseren en je hebt een goede pen.
- Als je voeling hebt met de hedendaagse danswereld is dat zeker een pluspunt

Aanbod
- Bepaling van werkduur en -periode in overleg
- We bieden je een interessante werkervaring in een internationaal gerenommeerde organisatie binnen een klein, super enthousiast team
- Je krijgt een divers takenpakket met veel verantwoordelijkheden
- Terugbetaling woon-werkverkeer (mits gebruik openbaar vervoer).

Geïnteresseerd? 

Stuur een motivatiebrief en C.V. naar : P.A.R.T.S. vzw, t.a.v. Jens Buysschaert, Van Volxemlaan 164, 1190 Brussel of via e-mail naar jens@parts.be.
Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jens Buysschaert via jens@parts.be of 02/344 55 98.

 

3 keer David Zambrano in PARTS

In de maand oktober is choreograaf David Zambrano aan het werk in PARTS. Hij doceert zijn Flying Low-techniek en de improvisatie-structuur Passing Through aan de studenten van het 2e jaar.
Er zijn drie publieke momenten rond zijn werk:

Vrijdag 13/10 18u – 18u30: PARTS@work #2: Passing through (1e groep)

Dinsdag 17/10 19h – 20h30:Christophe Wavelet interviews David Zambrano over zijn levenswerk

Vrijdag 27/10 15h – 15h30: PARTS@work #3: Passing through (2e groep)

Gratis toegang – geen reservaties!

Performance of Passing through in Rennes in 2015

 

Open workshop met Rianto - 31/10 - 3/11

Rianto is een meester in de Centraal-Javaanse crossgender dansvorm Lengger, en ontwikkelde een uniek dansvocabularium dat zowel het mannelijke als het vrouwelijke belichaamt. Tijdens de workshop zal Rianto de deelnemers inwijden in de fundamenten van de klassieke Javaanse techniek, de tradities van de gemaskerde dansen en denkwijzen en zijn unieke aanpak van vloeibaarheid. Hij belichaamt vloeibaarheid als een praktijk die zich afspeelt tussen genders, tussen klassieke vorm, hedendaagse dans en tradities uit de dorpen.
Een intense fysieke training wordt gecombineerd met uiteenzettingen over de relatie tussen Rianto’s religieuze lichaam, sociale lichaam, politieke lichaam en traditionele lichaam.

Als hedendaags danser heeft Rianto nauw samengewerkt met regisseurs en choreografen als Choy Ka Fai, Sen Hae Ha en Akiko Kitamura. Onlangs trad hij toe tot de Akram Khan Company, en danst hij Akram’s rol in Until The Lions. Klik hier voor een uitgebreide bio.

De workshop duurt vier dagen en gaat door in de studio’s van PARTS. De sessies duren drie uur per dag, van 10 tot 13u. Als er veel kandidaten zijn wordt een tweede parallelle sessie georganiseerd in de namiddag.
De workshop staat open voor professionele dansers en dansstudenten in voltijdse dansopleidingen.
Prijs: 130€ voor 4 dagen. Maximum 20 deelnemers per workshop. 
Om in te schrijven stuur je een email (met een cv in bijlage) naar Jens Buysschaert, jens.buysschaert@parts.be

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Europalia.

 

photo Wannes Cré

 

Foto's van Fous de Danse


Nieuwe publicatie 'P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits'

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS. daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

Het boek bevat interviews met: Anne Teresa De Keersmaeker, Thomas Plischke, Saskia Hölbling, Arco Renz, Roberto Olivan de la Iglesia, Erna Omarsdottir, Cristian Duarte, Cédric Charron, Salva Sanchis, Clinton Stringer, Taka Shamoto, Charlotte vanden Eynde, Moya Michaël, Sidi Larbi Cherkaoui, Claire Croizé & Etienne Guilloteau, Sung-im Her, Barbara Meneses, Alix Eynaudi, Lisbeth Gruwez, Jakub Truszkowski, Jurij Konjar, Ula Sickle, Marlene Monteiro Freitas, Mette Ingvartsen, Tale Dolven, Fabian Barbá, Pieter Ampe, Frauke Mariën, Daniel Linehan, Manon Santkin, Femke Gyselinck, Eleanor Bauer, Liz Kinoshita, Gabriel Schenker, Mikael Marklund, Benjamin Vandewalle, Andros Zins-Browne, Olga Dukhovnaya, Bára Sigfúsdóttir, Dada Masilo, Nestor Garcia Diaz, Radouan Mriziga, Cecilia Lisa Eliceche, Salka Ardal Rosengren, Noé Soulier, Thibault Lac, Alexander Vantournhout, Thomas Vantuycom, Bryana Fritz, Sara Tan, Michiel Vandevelde, George Khumalo (The 51st portrait)

Voor een voorsmaakje kan je het interview met Salva Sanchis hier downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

3 keer David Zambrano in PARTS

Open workshop met Rianto

Foto's Fous de danse 

P.A.R.T.S 20 years - 50 portraits

 

photo Keren Kraizer

photo Tine Declerck

 

 

Agenda 2018-2017

Klik op de datum voor meer details

29/09/2017
PARTS @ work #1 - repertoire Trisha Brown
Rosas Performance Space

01/10/2017
Fous de Danse
Le 104, Paris

13/10/2017 - 18u
PARTS @ work #2: Passing through
PARTS

17/10/2017, 19u
Christophe Wavelet in gesprek met David Zambrano
PARTS

27/10/2017, 15u
PARTS @ work #3: Passing through
PARTS

test