PARTS @ work #1 - repertoire Trisha Brown - 29/9 15u

De eerste workshop van het nieuwe schooljaar in de Training cyclus was gewijd aan het repertoire van de Amerikaanse choreografe Trisha Brown. Samuel Wentz en Kathleen Fischer, beide ex-dansers van de Trisha Brown Company, werkten gedurende 4 weken aan verschillende fragmenten uit haar repertoire. Van sommige stukken zoals Set and Reset leerden de studenten het dansmateriaal en maakten ze er variaties op. Stukken uit de Early Works werden grondiger bestudeerd en gerepeteerd, omdat ze zullen worden opgevoerd tijdens Fous de danse in Parijs op 1 oktober.
Deze PARTS @ work zal dus bestaan uit twee delen: een informele presentatie van dansmateriaal en variaties, en een opvoering van de Early Works.

Rosas Performance Space
Vrijdag 29/9 om 15u
Gratis toegang, reserveren is niet nodig.

 

Open workshop met Rianto - 31/10 - 3/11

Rianto is een meester in de Centraal-Javaanse crossgender dansvorm Lengger, en ontwikkelde een uniek dansvocabularium dat zowel het mannelijke als het vrouwelijke belichaamt. Tijdens de workshop zal Rianto de deelnemers inwijden in de fundamenten van de klassieke Javaanse techniek, de tradities van de gemaskerde dansen en denkwijzen en zijn unieke aanpak van vloeibaarheid. Hij belichaamt vloeibaarheid als een praktijk die zich afspeelt tussen genders, tussen klassieke vorm, hedendaagse dans en tradities uit de dorpen.
Een intense fysieke training wordt gecombineerd met uiteenzettingen over de relatie tussen Rianto’s religieuze lichaam, sociale lichaam, politieke lichaam en traditionele lichaam.

Als hedendaags danser heeft Rianto nauw samengewerkt met regisseurs en choreografen als Choy Ka Fai, Sen Hae Ha en Akiko Kitamura. Onlangs trad hij toe tot de Akram Khan Company, en danst hij Akram’s rol in Until The Lions. Klik hier voor een uitgebreide bio.

De workshop duurt vier dagen en gaat door in de studio’s van PARTS. De sessies duren drie uur per dag, van 10 tot 13u. Als er veel kandidaten zijn wordt een tweede parallelle sessie georganiseerd in de namiddag.
De workshop staat open voor professionele dansers en dansstudenten in voltijdse dansopleidingen.
Prijs: 130€ voor 4 dagen. Maximum 20 deelnemers per workshop. 
Om in te schrijven stuur je een email (met een cv in bijlage) naar Jens Buysschaert, jens.buysschaert@parts.be

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Europalia.

 

Nieuwe publicatie 'P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits'

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS. daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

Het boek bevat interviews met: Anne Teresa De Keersmaeker, Thomas Plischke, Saskia Hölbling, Arco Renz, Roberto Olivan de la Iglesia, Erna Omarsdottir, Cristian Duarte, Cédric Charron, Salva Sanchis, Clinton Stringer, Taka Shamoto, Charlotte vanden Eynde, Moya Michaël, Sidi Larbi Cherkaoui, Claire Croizé & Etienne Guilloteau, Sung-im Her, Barbara Meneses, Alix Eynaudi, Lisbeth Gruwez, Jakub Truszkowski, Jurij Konjar, Ula Sickle, Marlene Monteiro Freitas, Mette Ingvartsen, Tale Dolven, Fabian Barbá, Pieter Ampe, Frauke Mariën, Daniel Linehan, Manon Santkin, Femke Gyselinck, Eleanor Bauer, Liz Kinoshita, Gabriel Schenker, Mikael Marklund, Benjamin Vandewalle, Andros Zins-Browne, Olga Dukhovnaya, Bára Sigfúsdóttir, Dada Masilo, Nestor Garcia Diaz, Radouan Mriziga, Cecilia Lisa Eliceche, Salka Ardal Rosengren, Noé Soulier, Thibault Lac, Alexander Vantournhout, Thomas Vantuycom, Bryana Fritz, Sara Tan, Michiel Vandevelde, George Khumalo (The 51st portrait)

Voor een voorsmaakje kan je het interview met Salva Sanchis hier downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

photo Tine Declerck

 

 

Agenda 2018-2017

Klik op de datum voor meer details

29/09/2017
PARTS @ work #1 - repertoire Trisha Brown
Rosas Performance Space

01/10/2017
Fous de Danse

test