Biennale Tanzausbildung Berlijn 25/2 - 5/3

PARTS werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Duitse Biennale Tanzausbildung, die dit jaar in Berlijn plaatsvindt. Twee studenten van de Training cyclus, Cassandre Cantillon en Némo Flouret zullen samen met coördinator Steven De Belder de school vertegenwoordigen. Op 26/2 tonen Cassandre en Némo hun duet Helix 1.0 tijdens een publieke presentatie van de deelnemende scholen, in het theater Hebbel am Ufer. Daarnaast nemen ze deel aan workshops, conferenties en uitwisselingen met studenten uit Berlijn, Cairo, Dresden, Essen, Frankfurt, Keulen, Mannheim, München, Philadelphia, Teheran en Toubab Dialaw.
Meer informatie: http://biennale-tanzausbildung.de/en/home-en/  

 

PARTS @ WORK #5: theater - zaterdag 10/2 vanaf 13u

In januari volgden de studenten van de Training cyclus een workshop theater van vijf weken. Het opzet van de theaterworkshop is niet om acteurs te maken van dansers, maar om dansers in een performatieve situatie te brengen waarin hun eerste medium taal is, in plaats van beweging.

Dit jaar werkten ze in 4 groepen, geleid door Kuno Bakker, Maaike Neuville, Thomas Ryckewaert en Stijn Van Opstal. Elke groep vertrok van het werk van William Shakespeare, maar ging er op heel uiteenlopende manieren mee om: sommige kozen één stuk waaruit ze een aantal scènes ontwikkelden, anderen kozen scènes en fragmenten uit verschillende toneelstukken en gedichten. Het resultaat van deze workshop is geen well-made play maar een reeks scènes, die in een informele setting aan het publiek gepresenteerd worden.

Wij nodigen u graag uit op de presentatie op zaterdag 10/2 vanaf 13u (tot 18u), in de studio’s van PARTS.
De groepen presenteren hun werk in deze volgorde:
Groep van Thomas Ryckewaert
Groep van Kuno Bakker
Groep van Stijn Van Opstal
Groep van Maaike Neuville

Gratis toegang – geen reservaties, beperkte capaciteit!

Alle stukken duren ongeveer een uur; Omdat het niet mogelijk is een precies tijdsschema op te maken, is het aangeraden om vanaf 13u te komen, ofwel om ruim op tijd te komen voor het stuk dat u wil zien.

Volgende PARTS@WORK: dinsdag 6 maart om 20u: eigen werk van de studenten

 

Publieke lezingen: Tristan Garcia (30/1) en Pascal Gielen (1/2)

PARTS organiseert gesprekken met choreografen en lezingen van theoretici die momenteel lesgeven aan PARTS. Elk jaar passeren meer dan 50 kunstenaars in PARTS om hun kennis en praktijk door te geven. We nodigen enkele van hen uit om het bredere plaatje van hun praktijk en leven als kunstenaar toe te lichten.

Dinsdag 30/1 19u: lezing Tristan Garcia: 'The order and disorder of time'. Tristan Garcia schreef zes romans en won onder andere de Prix Flore voor La meilleure part des hommes (in  het Engels vertaald als Hate: A romance) en zeven filosofische werken, waaronder Forme et objet en La vie intense.  Hij doceert filosofie aan de Universteit van Lyon.

Donderdag 1/2 19u: lezing Pascal Gielen, 'Commoning Art in a Flat Wet World'. Pascal Gielen is hoogleraar cultuursociologie, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA.  In 2016 kreeg hij van het FWO de Odysseusbeurs voor excellent internationaal onderzoek. Daarmee richtte hij het interdisciplinaire  Culture Commons Quest Office op dat onderzoek doet naar de condities voor duurzame creatieve arbeid in een stedelijke omgeving.  Gielen is ook hoofdredacteur van de internationale boekenreeks Arts in Society.

Gratis toegang. Geen reservaties.

Recente publieke gesprekken en lezingen:

David Zambrano in gesprek met Christophe Wavelet (17 oktober)
Jonathan Burrows in gesprek met Bojana Cvejic (13 november)
Arco Renz in gesprek met Christophe Wavelet (14 november)
Mette Edvardsen in gesprek met Bojana Cvejic (30 november)
Denise Luccioni in gesprek met Diane Madden (16/1)

 

Compositieworkshop met Jeroen Peeters en Martin Nachbar

photo Tine Declerck
photo Tine Declerckphoto Tine Declerckphoto Tine Declerck
photo Tine Declerck
photo Tine Declerckphoto Tine Declerck
Alle foto's van Tine Declerck

 

Foto's van Fous de Danse


Nieuwe publicatie 'P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits'

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS. daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

Het boek bevat interviews met: Anne Teresa De Keersmaeker, Thomas Plischke, Saskia Hölbling, Arco Renz, Roberto Olivan de la Iglesia, Erna Omarsdottir, Cristian Duarte, Cédric Charron, Salva Sanchis, Clinton Stringer, Taka Shamoto, Charlotte vanden Eynde, Moya Michaël, Sidi Larbi Cherkaoui, Claire Croizé & Etienne Guilloteau, Sung-im Her, Barbara Meneses, Alix Eynaudi, Lisbeth Gruwez, Jakub Truszkowski, Jurij Konjar, Ula Sickle, Marlene Monteiro Freitas, Mette Ingvartsen, Tale Dolven, Fabian Barbá, Pieter Ampe, Frauke Mariën, Daniel Linehan, Manon Santkin, Femke Gyselinck, Eleanor Bauer, Liz Kinoshita, Gabriel Schenker, Mikael Marklund, Benjamin Vandewalle, Andros Zins-Browne, Olga Dukhovnaya, Bára Sigfúsdóttir, Dada Masilo, Nestor Garcia Diaz, Radouan Mriziga, Cecilia Lisa Eliceche, Salka Ardal Rosengren, Noé Soulier, Thibault Lac, Alexander Vantournhout, Thomas Vantuycom, Bryana Fritz, Sara Tan, Michiel Vandevelde, George Khumalo (The 51st portrait)

Voor een voorsmaakje kan je het interview met Salva Sanchis hier downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

Biennale Tanzausbildung Berlin

PARTS @ WORK #5: theater 10/2

Publieke gesprekken

Foto's compositieworkshop

Foto's Fous de danse 

P.A.R.T.S 20 years - 50 portraits

 

photo Keren Kraizer

photo Tine Declerck

 

 

Agenda 2018-2017

Klik op de datum voor meer details

25/2/2018
One Hundred Twists and Turns: Biennale Tanzausbilding Berlin
Hebbel am Ufer, Berlijn (DE)

10/2/2018
PARTS @ WORK #5: theater
PARTS

1/2/2018
Lezing Pascal Gielen
PARTS

30/1/2018
Lezing Tristan Garcia
PARTS

16/1/2018
Diane Madden in gesprek met Denise Luccioni
PARTS

27/10/2017, 15u
PARTS @ work #3: Passing through
PARTS

17/10/2017, 19u
Christophe Wavelet in gesprek met David Zambrano
PARTS

13/10/2017 - 18u
PARTS @ work #2: Passing through
PARTS

01/10/2017
Fous de Danse
Le 104, Paris

29/09/2017
PARTS @ work #1 - repertoire Trisha Brown
Rosas Performance Space


test