GXI Festival - 4-7 juli, 19u30

Helemaal aan het einde van hun driejarig traject organiseren de studenten van Generatie XI hun eigen festival, waarin ze eigen werk tonnen dat ze in de voorbije drie jaar ontwikkelden. Verspreid over vier verschillende programma’s tonen ze solo’s, duetten en groepswerk, snapshots, installaties en parcours.
Kom op ontdekkingsreis in PARTS! Meer informatie hier

 

Generatie XI 2013-2016

Op zondag 19 studeerden de 35 studenten van Generatie XI officieel af! Meer dan 150 mensen waren aanwezig  op het afstudeerfeest, vele onder hen ouders die van heel ver (Vernigde Staten, Japan, Rusland, Oezbekistan...) of minder ver kwamen om hun zoon of dochter te zien afstuderen. Guy Gypens, directeur van het Brusslese Kaaitheater, hield de afstudeerspeech, en daarnaast waren er toespraken van adjunct-directeur Theo Van Rompay en directeur Anne Teresa De Keersmaeker. De studenten schreven elkaar mooie, ontroerende en grappige vaarwel-briefjes, en de ceremonie werd afgerond met een drink, een walking diner en een feest zonder einde...

De studenten van Generatie XI kan je nog aan het werk zien in de Kaaitheaterstudio's in Brussel op 22, 23, 25 en 26 juni, in Amsterdam op 28 en 29 juni, en ze ronden het af met het Generation XI Festival in PARTS op 4, 5, 6 en 7 juli (cf. supra).

 

Nieuw boek P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

De volledige lijst met geïnterviewde dansers en choreografen vind je hier.

Als voorsmaakje van de look and feel van het boek kan je hier het interview met Salva sanchis downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

 

Camping 2016

Van 20 juni tot 1 juli organiseert het Centre national de la Danse in Parijs de tweede editie van Camping, een uitwisseling tussen 14 scholen in podiumkunsten en beeldnede kunsten uit Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Verneigde Staten en Japan. Meer dan 100 studenten nemen deel aan lessen en workshops met internationaal bekende artiesten als Lucinda Childs, Min Tanaka, Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen... op zaterdag 25 juni presenteren de deelnemende scholen het werk van hun studenten tijdens een marathonvoorstellnig in het Théâtre de la Cité internationale en het Théâtre de Vanves. PARTS wordt er vertegenwoordigd door 8 studentne uit de Research Studios. Voor meer informatie over het evenement, ga naar www.cnd.fr/camping 2016.

Première Graduation Tour 2016

Deze week is het dan eindelijk zover, de start van de Graduation Tour van generatie XI. De premières vinden plaats op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 juni in Monty, Antwerpen.
Voor tickets en info, klik hier. 

 

Een blik in de Research Studios

Eind mei eindigde de 2e cluster van Piloot #2 van de Research Studios. Sinds februari werkten de 10 studenten van de Research Studios rond de noties tijd en ritme, onder begeleiding van Bojana Cvejic en Tom Engels, met workshops en seminaries van o.a. Diedrich Diederichsen, Badco., Eszter Salamon, Marten Spangberg en anderen. Naast deze seminaries werkten ze ook aan een individueel onderzoekstraject, waravan een aantal resultaten getoond werden op PARTS@work 9 en 10. In een reeks interviews met Johanna Cockx presenteren een aantal studenten de thema's en ideeën waarrond ze werken. De interviews vind je hier.

 

SummerSchool 2016 - inschrijvingen zijn geopend!

Dit jaar vindt de SummerSchool plaats tussen 11 juli en 12 augustus. Zoals de vorige jaren kan je in de voormiddag lessen ballet en hedendaagse dans volgen, en in de namiddag workshops met PARTS-docenten en repertoirefragmenten van Rosas aanleren. 

Alle informatie is nu beschikbaar en de inschrijvingen zijn gestart! Kijk hier voor meer informatie.

 

Audities 2016-2019 - een terugblik

Het auditieproces voor de Training cyclus 2016-209, dat startte in januari, is achter de rug. Kijk hier voor een terugblik.

 

Départs 2009-2014 geselecteerd als Success Story door de Europese Commissie

In 2009 initieerde PARTS het vijfjarig Europees project 'Départs, Practices for an integrated development of European contemporary dance’, in samenwerking met 10 partners uit 9 landen. Het project liep tot 2014. Met trots meldt PARTS dat de Europese Commissie het project recent als ‘Success Story’ labelde, als een uitzonderlijk project omwille van zijn 'impact, bijdrage aan beleidsontwikkeling, vernieuwende resultaten en creatieve benaderingen'. Lees verder…

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be


 

  Manufacture

 

PARTS was founded by Rosas and De Munt/La Monnaie. The school is funded by the Ministry of Education of the Flemish Community and receives additional support from the project [DNA] Departures and Arrivals. [DNA] is funded by the European Commission (Creative Europe Program). PARTS and HES-SO/Manufacture (Lausanne, CH) are 2013-2017 partner institutions for higher education in contemporary dance.

 


 

PARTS Facebook PARTS Twitter.PARTS Instagram

Group portrait of Generation XI with Anne Teresa De Keersmaeker and Christine De Smedt - photo Bart Grietens

Group portrait of Generation XI with members of the staff - photo Bart Grietens

PARTS: OPEN HOUSE

PARTS - OPEN HOUSE - Ballet class: Marta Coronado - Photo: Tine Declerck

PARTS - OPEN HOUSE - Contemporary Class: David Hernandez - Photo: Tine Declerck

Auditions in Brussels & Athens
Auditions in Brussels 2016 - PARTS.Auditions in Athens 2016 - PARTS

PARTS @ WORK #5 & #6

PARTS @ WORK #6 - photo: Tine Declerck
PARTS @ WORK #5- photo: Tine Declerck

PARTS20 celebrations at Beursschouwburg

PARTS - Generation 6 - photo: Tine Declerck.PARTS - Generation 1 - photo: Tine Declerck
PARTS - Generation 9 - Renan Martins de Oliveira - photo: Tine Declerck.PARTS - Generation 1 - photo: Tine Declerck

 

 

 

P.A.R.T.S. 20

 

 

opening ceremony: Anne Teresa De Keersmaeker, Theo Van Rompay

test