photo Bart Grietens
photo Bart Grietensphoto Bart Grietens
photo Bart Grietens

 

 

 

PARTS is een initiatief van Rosas en De Munt. De school wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en krijgt aanvullende financiële steun van de Nationale Loterij en het netwerk Départs. Départs wordt gesteund door de Europese Commissie (Programma Cultuur)

 

Dansand!

Het academiejaar 2013-2014 zit er zo goed als op voor de P.A.R.T.S. studenten. De Training Cyclus zal de laatste twee weken nog werken aan een creatie die Cindy Van Acker speciaal voor hen maakt, en die getoond zal worden op Dansand! in Oostende. De Research Cyclus zit nog volop in hun tournee. Hun afstudeerwerken zijn nog te zien in de Kaaistudio's in Brussel, op het Malta Festival in Poznan (Polen), op Dansand! in Oostende en op de Mimar Sinan University Bomonti Campus in Istanbul (Turkije). Lees verder.

Graduation Tour 2014

Vanaf 21 mei presenteren de 22 studenten van het 4e jaar hun afstudeerwerken, in 28 voorstellingen in Leuven, Antwerpen, Essen, Gent, Brussel, Amsterdam, Poznan, Oostende en Istanbul. Lees verder.

 

Open House 18 mei

Op zondagnamiddag 18 mei namiddag organiseert PARTS de jaarlijkse Open House. De school zet haar deuren open voor iedereen die de studenten eens aan het werk wil zien, in lessen, repetities en toonmomenten. De studenten geven rondleidingen in niet minder dan 31 verschillende talen!
Het volledige programma vind je hier.

 

SummerSchool 2014

De vijfde editie van de PARTS SummerSchool duurt 5 weken, van 14 juli tot 15 augustus, en biedt lessen yoga, ballet, hedendaagse dans, workshops Rosas repertoire en een divers aanbod van andere dansworkshops.

De docenten zijn Khosro Adibi, Nicholas Tiishang Aphane, Florence Augendre, Eleanor Bauer, Nordine Benchorf, Stéphane Bourhis, Benoît Caussé, Marta Coronado, Michel Debrulle, Dominique Duszynski,Laia Puig Escandell, Libby Farr, Nadine Ganase, Julyen Hamilton, David Hernandez, Mark Lorimer, Martin Nachbar, Roberto Olivan de la Iglesia, Francesco Scavetta, Mårten Spångberg, Davide Sportelli, Sandy Williams en David Zambrano.

Details zijn te vinden op deze pagina. De inschrijvingen zijn geopend!

 

Summer Studios 2014

Rosas en P.A.R.T.S. stellen tussen 14 juli en 15 augustus hun dansstudio’s ter beschikking van choreografen.
Voor meer informatie en het inschrijvingsformulier, klik hier.

 

Vacature: financiële en administratieve leiding PARTS

PARTS is op zoek naar een verantwoordelijke voor administratie en financiën, voor spoedige indiensttreding. Solliciteren kan tot 1 mei 2014.
Details vind je hier.

 

X-week

In de week voor de Paasvakantie vond in PARTS de X-week plaats. Het normale programma met de dagelijkse yogaklassen, ballet en hedendaagse dans, en de workshops, werd onderbroken, en drie artiesten kregen carte blanche om met een groep van de Training Cycle te werken: Vera Mantero, Julyen Hamilton and Jérôme Bel. Lees meer hier.

 

Student Performances Spring 2014

Op 15, 22 en 29 maart organiseerde PARTS de Student Performances Spring 2014. Gedurende drie zaterdagen presenteerden Training en Research studenten een selectie van hun persoonlijk werk en de resultaten van workshops. Op deze pagina vindt u een video-opname van David Zambrano's 'Passing through' en enkele foto's van de voorstellingen.

 

Franz Erhard Walther en studenten PARTS in Wiels

Tot eind mei loopt in Wiels een tentoonstellnig van de Duitse kunstenaar Franz Erhard Walther. Bij de opening van de tentoonstellnig en tijdens de Museum night Fever eind februari 'activeerde' een groep PARTs-studenten een aantal werken van de kunstenaar. Een impressie van deze performances vindt u hier.

 

Beginner's mind - documentaire

Tijdens het uitwisselingsproject in Senegal in 2013 namen de studenten ook deel aan het project 'Scéno Urbaines' dat plaatsvond in Dakar, met een geïmproviseerde performance op basis van een idee van Benjamin Vandewalle. De chroeograaf maakte ook een korte documentaire over die interventie, die je hiernaast kan zien.

 

Performing Arts Training 2013-2016

In september 2013 wijzigt PARTS de structuur van haar opleiding.
In 1995 werkte de school met een programmaschema van drie jaar. In 2000 veranderden we dat in een vierjarig programma: twee jaar ‘Training’ en twee jaar ‘Research’.
Vanaf nu evolueren we naar twee volledig onafhankelijke formats. Het Training programma zal drie jaar beslaan. Het Research programma blijft twee jaar. Het ene wordt ‘Performing Arts Training’ genoemd en het andere ‘Research Studios’. Beide blijven voorlopig werktitels.
De Training-groep zal bestaan uit 50 studenten, de Research-groep uit 12 studenten.
De eerste Training nieuwe stijl gaat van start in september 2013. De eerste Research nieuwe stijl volgt in 2015.

Hier vind je een korte beschrijving van wat studenten kunnen verwachten van de nieuwe Training cyclus die dus ‘Performing Arts Training’ zal heten. Details van het programma worden in januari 2013 bekend gemaakt.

Als je interesse hebt om in PARTS te studeren en je wil op de hoogte blijven vanonze plannen voor het programma, schrijf dan een email naar Eva Vanhole, onze verantwoordelijke Studentenzaken: eva@parts.be.

Audities voor de nieuwe Training cyclus worden georganiseerd tussen januari en april 2013. 

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be

test