Manufacture

PARTS is een initiatief van Rosas en De Munt. De school wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en krijgt aanvullende financiële steun van het netwerk [DNA]. [DNA] wordt gesteund door de Europese Commissie (Programma Cultuur). PARTS en Hes-so/La Manufacture (Lausanne, CH) zijn partnerinstituten in de hogere opleiding hedendaagse dans voor de periode 2013-2017.

Nieuw programma Research Studios - start eerste pilootproject en audities tweede pilootproject

 In 2015 start PARTS het nieuwe programma Research Studios, gericht op choreografen met een Masterdiploma en/of enkele jaren professionele ervaring. De deelnemers zijn geïnteresseerd om hun choreografische taal te onderzoeken en verdiepen in een omgeving waarin de belangrijkste werkvormen reflectie, studio-experiment, uitwisseling en samenwerking met andere kunstenaars zijn.

In 2015-2016 zullen twee pilootprojecten voor dit nieuwe programma worden georganiseerd: een eerste tussen februari en juni 2015, en een tweede tussen augustus 2015 en november 2016. Beide piootprojecten draaien rond de relatie tussen dans en muziek, en het eerste pilootpoject zal het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker als uitgangspunt hebben.

Op 16 februari 2015 startte het eerste pilootproject. Meer informatie over dat programma kan je hier vinden.

Voor het tweede plootproject staat de toelatingsprocedure online:
audities en profiel van de kandidaten
gedetailleerde informatie over het programma

Deadline voor aanmelding is 27 april.

Om de administratie te vergemakkelijken nodigen we de kandidaten uit om zich vooraf te registreren, via deze link.


P.A.R.T.S. at Work / Winter 2015

Studio showings of duets 

In het eerste semester van het huidige academiejaar gingen de tweedejaarsstudenten aan de slag met muzikanten van GAME (Ghent Advanced Master Ensemble), de muziekopleiding verbonden aan het Ictus Ensemble.
In maart tonen een aantal studenten graag de resultaten van hun werk aan een breder publiek: gedurende twee zondagnamiddagen zullen zij op informele Student Showings enkele duetten opvoeren.
De tickets (gratis, maar te reserveren!) voor zondag 22 maart zijn vanaf nu beschikbaar!

Lees verder

 

2014-2015: P.A.R.T.S. gaat zijn 20ste schooljaar in

Over enkele dagen start P.A.R.T.S. het 20ste schooljaar sinds de start van de school in 1995. Op 1 september 2014 zullen een vijftigtal studenten het tweede jaar Training Cycle inzetten.
Tijdens het reguliere lesprogramma met danslessen, workshops, muziek, theater en theorie werken ze met gekende en nieuwe docenten als Rasmus Ome, Lance Gries, Laura Aris, Libby Farr, Johanne Saunier Alain Franco, David Hernandez, Matteo Fargion, Cynthia Loemij en vele anderen.  Alle studenten creëren ook een duet dat wordt ontwikkeld in samenwerking met muzikanten van de masteropleiding GAME van het KASK in Gent. In november, februari en juni tonen ze hun werk tijdens de gekende Student Performances.

Daarnaast is PARTS in volle voorbereiding voor het eerste pilootproject van het nieuwe Research Studios programma, dat loopt van februari tot juni 2015. In oktober en november worden de deelnemers hiervoor geselecteerd. Meer informatie daarover kan je hieronder lezen.

Als je op de hoogte wil blijven van de toekomstige projecten en publieke evenementen, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief hier.

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be

test